Vacature Commercieel medewerker hypotheken (binnendienst)

Vanwege groei zijn wij per direct op zoek naar een:

Commercieel medewerker hypotheken (binnendienst)

Wie zijn wij?

Yfinance is een onafhankelijk financieel adviesbureau dat in 2009 is opgericht. Yfinance heeft zich gespecialiseerd in verantwoord financieel advies rondom de aankoop van een woning en richt zich daarmee vooral op hypotheken en aanverwante verzekeringen.

Over deze functie

Als commercieel medewerker hypotheken ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en telefonisch te woord staan van klanten. Je plant en ondersteunt de advieswerkzaamheden en verzorgt de administratie. Samen met de adviseur zorg je ervoor dat het hele traject van hypotheekadvies tot het passeren bij de notaris efficiënt en soepel verloopt.

Het betreft een parttime of fulltime functie.

Wie ben jij?

Je beschikt over WFT diploma’s of bent bereid deze op korte termijn te halen en relevante werkervaring. Om deze functie succesvol uit te voeren ben je communicatief vaardig, klantvriendelijk, flexibel en kan je zelfstandig werken.

Interesse?

Solliciteer en stuur je motivatie met curriculum vitae naar info@yfinance.nl of naar Yfinance, Demmersweg 3-13, 7556 BN Hengelo.

Appartement kopen?

Bij de aankoop van een appartement moet u rekening houden met een aantal bijzondere zaken. Wat staat er precies in de splitsingsakte en –reglement, hoe hoog zijn de servicekosten en wat is de stand van het reservefonds onderhoud?

Een Erkend Hypothecair Planner van Yfinance vertelt u er graag meer over. 074-2594775

Schenking vraagt advies.

Er zijn voor ouders interessante (fiscale) mogelijkheden om kinderen te helpen bij de aankoop van een woning. Beslissingen hierover kunnen grote gevolgen hebben. Voordat u een keuze maakt, laat een Erkend Hypothecair Planner van Yfinance eerst de voor u belangrijke opties op een rij zetten. 074-2594775

Ook een hypotheek heeft onderhoud nodig!

Kan de rente lager? Kunnen opslagen vervallen? Wordt er voldoende kapitaal opgebouwd om de lening af te lossen? Hoe is de situatie bij arbeidsongeschiktheid of pensioen?

Laat minimaal eens in de vier jaar uw Erkend Hypothecair Planner van Yfinance naar bovenstaande vragen kijken en uw hypotheek weer eens tegen het licht houden. Dit kan u veel geld besparen! 074-2594775

Bornsche Maten Hypotheek van Yfinance

Overweegt u een nieuwbouwwoning op de Bornsche Maten te kopen?
Vraag naar de speciale Bornsche Maten hypotheek van Yfinance! 074-2594775

Speciaal nieuwbouw rentetarief!
Gratis opleveringskeuring door erkende partij!

Nieuwe dienst van Yfinance!

Heeft u uw droomwoning gezien en heeft u vragen over de aankoop en financiering ervan? Stel uw vragen (ook buiten kantooruren) via Whatsapp!

06 – 153 153 00

Meer mensen sluiten hypotheek over!

Steeds meer huiseigenaren sluiten hun hypotheek over, hoewel geldverstrekkers daar vaak een boete voor rekenen. De lage rente maakt het voor veel mensen aantrekkelijk die boete te accepteren en te kiezen voor een andere aanbieder.

Vrijblijvend het voorstel van uw bank vergelijken? Neem contact op met een Erkend Hypothecair Planner van Yfinance!

Bekijk hier het volledige artikel.

HUREN 32% DUURDER DAN KOPEN

De huurprijs van een huurwoning is flink gestegen. Ten opzichte van 2014 ging de huurprijs per maand gemiddeld € 35 omhoog. En dat terwijl in dezelfde periode de hypotheekrente alleen maar daalde. Het gat tussen kopen en huren is daarmee ongekend groot. Een huis huren kost nu gemiddeld € 1.124 per maand. Kopen slechts € 853. Een verschil van € 271.

Website Pararius.nl presenteert elk kwartaal de gemiddelde huurprijzen in Nederland. Hierbij maakt de site onderscheid tussen gemeubileerd, gestoffeerd en casco, ofwel: leeg opgeleverd.

Amsterdam = 2 x Tilburg

Een doorrekening van de Pararius-cijfers toont aan dat je voor een casco-huurappartement nu gemiddeld € 951 per maand betaalt. Het huren van een eengezinswoning kost € 1.124. Per stad zijn er grote verschillen. Amsterdam is twee keer zo duur als Tilburg. Voor een gemiddeld appartement in de hoofdstad betaal je maar liefst € 1.508. Het Brabantse Tilburg is met € 708 meer dan de helft goedkoper.

site

Particulier -huren

Grote verschillen tussen kopen en huren

Voor een gemiddeld huurappartement betaal je op dit moment € 951. Zou je hetzelfde appartement kopen, dan betaal je voor je hypotheek € 648 netto per maand. Die netto last gaat per jaar wel iets omhoog, maar niet zo ver al de huurprijs. Andersom kun je met een netto maandlast van € 951 een huis van € 260.000 kopen. Voor een eengezinswoning geldt dat het verschil tussen huren (€ 1.124) en kopen (853) € 271 bedraagt.  Voor € 1.124 per maand kun je een woning kopen van € 315.000.

Verschillen koop- en huurwoning

Wie overweegt een huis te kopen of te huren, kijkt uiteraard niet alleen naar de maandlasten. Het flexibel kunnen verhuizen naar een andere locatie is een andere belangrijke overweging. Daarin komt huren uiteraard altijd als winnaar uit de bus. Je kunt je echter afvragen wat een reële prijs is die je voor een dergelijke flexibiliteit zou moeten betalen.

DE ÁNDERE KOSTEN VAN EEN EIGEN HUIS

Wie een huis koopt, weet dat er naast de hypotheek nog andere kosten zullen zijn. Verzekeringen, gas, water en licht, gemeentelijke belastingen… Vooral voor starters zijn de uiteindelijke kosten lastig in te schatten. Een eerste koophuis brengt immers andere vaste lasten met zich mee dan een huurwoning. Waar moet je nu werkelijk op rekenen?

Een voorbeeld. Joris koopt een mooi driekamerappartement in hartje Utrecht. Hij heeft hiervoor € 200.000 hypotheek nodig. De hypotheek kost hem de eerste tien jaar netto € 700 per maand. Maar wat betaalt Joris verder voor zijn huis? Van gas, water en licht tot gemeentelijke heffingen en andere kosten? Een overzicht.

kosten-huis_556x508

Kosten Huis

De vaste lasten kosten Joris € 880 per maand. Daarnaast zijn er nog eenmalige kosten: de gemeente en het waterschap sturen hem 1x per jaar een rekening voor onder andere het gebruik van het riool. De exacte kosten wisselen per gemeente en zijn ook afhankelijk van de woningwaarde en het aantal bewoners van een pand. Voor Joris komen de kosten op € 879 per jaar. Omgerekend betaalt hij daarvoor dus € 73 per maand.

Klein onderhoud

Dan zijn er nog de lastiger in te schatten kosten: groot en klein onderhoud. Omdat Joris een goed onderhouden, relatief nieuw appartement koopt, lijkt het onderhoud de komende jaren mee te vallen. Voor klein onderhoud (controle CV-ketel, kleine reparaties) rekent Joris op een paar honderd euro per jaar. Hij legt voor de zekerheid iedere maand € 85 apart. Na een jaar heeft hij zo ruim € 1.000 opzij gelegd.

Eigen huis, eigen huurbaas

Het grootste verschil tussen een huurhuis en een koopwoning, is dat Joris voortaan zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud. Is er een lekkage in de badkamer of geeft de CV-ketel het op? Dan mag Joris dat zelf oplossen. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn voor eigen rekening. En zeker met lekkages of een kapotte CV kunnen die kosten flink oplopen. Het is dus belangrijk dat je als eigenaar van een koophuis voldoende spaargeld hebt om dat soort pech op te vangen. Een CV-ketel gaat bijvoorbeeld zo’n vijftien jaar mee. Een eenvoudige nieuwe ketel kost je (inclusief installatie) al snel € 3.000. Het is dan ook verstandig als Joris voldoende buffer aanhoudt om ook onverwacht onderhoud en reparaties op te vangen.

Een voor allen… allen voor een

Dan hebben we nog het groot onderhoud, zoals bijvoorbeeld renovatie van het dak of het vervangen van de kozijnen. Omdat Joris een appartement heeft gekocht, zijn onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan het pand op kosten van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Als het dak vernieuwd moet worden, dan betalen Joris en zijn buren deze kosten samen. Een goed georganiseerde VvE heeft hiervoor een meerjarig onderhoudsplan (MJOP), waarmee regelmatig gekeken wordt of de jaarlijkse inleg in verhouding staat met de te verwachten kosten. De € 87,50 die Joris maandelijks betaalt, gaan dus uiteindelijk naar het gemeenschappelijke eigendom: Het dak, de kozijnen, de muren, de lift, het trappenhuis etc.

Reken op de onverwachte kosten

Koop je een appartement, zoek dan altijd goed uit of de VvE de zaken netjes op orde heeft. Is er voldoende in kas, ligt er een duidelijk onderhoudsplan, is er achterstallig onderhoud? Want hoewel Joris en zijn buren sámen betalen, kan achterstallig onderhoud alsnog voor een flinke kostenpost zorgen. Buren die met z’n tienen een dakrenovatie van € 25.000 moeten betalen, leggen alsnog ieder een flink bedrag neer.

Samenvattend: Joris betaalt € 880 aan maandelijkse lasten, € 73 voor de gemeentelijke belastingen en hij legt € 85 per maand apart voor klein onderhoud. Hij is dus iets meer dan € 1.000 per maand kwijt aan woonlasten. Voor een driekamerappartement in hartje Utrecht is dat een prima bedrag. Maar het mag duidelijk zijn: het is wel belangrijk dat Joris voldoende buffer heeft voor onverwachte kosten.

Bron: Wegwijs

De starterslening nog tot 2017

Vier op de tien starters wil nog dit jaar een huis kopen, aldus ING. Deze starters staan te trappelen om te profiteren van de nog altijd lage huizenprijzen en de lage hypotheekrente. Als starter kun je bovendien tot 2018 meer lenen dan de waarde van je huis. Dat is prettig. En er is nog een ander voordeel: de starterslening. Ofwel: extra lenen met subsidie. Hoe werkt het en heb jij recht op een starterslening?

Stel, je wilt een huis kopen, maar kunt op basis van jouw salaris net niet voldoende lenen voor het huis dat je op het oog hebt. Met de starterslening kun je het verschil tegen gunstige voorwaarden overbruggen. De starterslening blijft in ieder geval tot 2017 nog bestaan. Maar daarna? Dat is nog onduidelijk..

Gemeente reguleert de starterslening

Gemeenten bepalen zelf of en aan wie ze de starterslening verstrekken. Tot mei 2015 kregen de gemeenten nog een bijdrage van de overheid. Inmiddels niet meer. En dus wordt de starterslening duur voor zo’n gemeente. 256 van de bijna 400 gemeenten verstrekken de starterslening en de voorwaarden zijn overal anders. Zo verstrekt Tilburg de starterslening alleen voor bepaalde postcodes en in Alkmaar krijg je alleen een lening als je huis maximaal € 180.200 kost.

Starterslening moeilijk in grootste steden

50% van de starters woont in de Randstad. Maar juist daar zijn weinig startersleningen beschikbaar. Van de vier grootste steden biedt alleen Utrecht de starterslening nog aan. Veel andere bij starters populaire gemeenten, zoals Eindhoven en Leeuwarden, hebben geen starterslening meer.

Veel verschil tussen provincies

De verschillen tussen provincies in het verstrekken van de starterslening zijn groot. In Friesland is de starterslening zeldzaam: 17% van de Friese gemeenten biedt de lening. In Zeeland verstrekken de meeste gemeenten de starterslening nog wel (85%).Dat heeft mede te maken met beleid: Zeeland hoopt hierdoor meer starters te interesseren om ‘aan de kust’ te gaan wonen.

Starterslening

Hoe werkt de starterslening?

De starterslening is een tweede hypotheek die je alleen kunt afsluiten als je je eerste huis nét niet kunt kopen. Maximaal 20% van de koopsom kun je via de starterslening financieren. De lening sluit je af via de gemeente waarin je het huis wilt kopen. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Je hebt bij aanvang dus lage maandlasten. Handig, want aan het begin van je carrière is ook je salaris niet zo hoog. Dat salaris stijgt daarna vaak snel.

Rente eerste drie jaar cadeau

Omdat je de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft af te dragen, heb je alle tijd om aan je carrière te bouwen voordat je “de volle mep” gaat betalen. De kosten die je de eerste drie jaar niet betaald hebt, hoef je in een later stadium niet terug te betalen: het is als het ware een cadeautje.

Heb je na drie jaar nog steeds niet voldoende inkomen voor het huis? Dan betaal je alleen de maandlasten die je met jouw inkomen kunt dragen. De hypotheek die bij de bank loopt, moet je uiteraard wél volgens de normale regels aflossen.

Let op de extra kosten!

De starterslening brengt naast de hoofdsom bepaalde kosten met zich mee. Zo moet je 1,5% afsluitkosten betalen, 1% borgtochtprovisie en notariskosten voor een tweede hypotheek. Steeds minder gemeenten verstrekken een starterslening. En na 2017 zal deze vrijwel zeker komen te vervallen. Wil je nu de mogelijkheden en kansen nog onderzoeken, dan moet je er snel bij zijn. Voor veel gemeenten geldt namelijk: is de pot leeg, dan blijft dat zo.

Bron: Wegwijs