Wat zijn de stappen tot de overdracht bij de notaris?

Waarom klanten voor Yfinance kiezen of voordelen van Yfinance

  • Onafhankelijk (hypotheek)advies
  • Eén aanspreekpunt
  • Transparante werkwijze
  • Keuze uit de laagste rentetarieven
  • Eerste gesprek is kosteloos
  • Uitleg in begrijpelijke taal

Voordat je een huis koopt en een hypotheek afsluit, doorloop je een aantal stappen. Wij loodsen jou graag door deze stappen, maar het is wel goed om te weten welke stappen we het over hebben. Hoe gaat het kopen van een huis en in welke volgorde moet je de stappen zetten?

Stap 1:

Voor jezelf op een rijtje zetten wat de wensen zijn. Waar moet het huis aan voldoen en hoeveel wil je maximaal per maand betalen voor je droomhuis?

Stap 2:

In een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs bepaal je wat je maximaal kunt lenen. Ook berekenen we voor je wat de maandlasten na het kopen van een huis ongeveer worden.

Stap 3:

De huizenjacht kan beginnen. Je gaat nu shoppen en een huis uitzoeken die bij jou en jouw budget past. Dit is het leukste onderdeel van het kopen van een huis.

Stap 4:

Heb je het perfecte huis gevonden? Nu gaan we een adviesgesprek inplannen en gaan we de meest ideale hypotheek voor je samenstellen. Samen met je hypotheekadviseur bekijk je de verschillende opties en kies je de best passende hypotheek tegen de laagste rente.

Stap 5:

De hypotheekofferte aanvragen is het startpunt van de hypotheekaanvraag zelf. Na ontvangst van de offerte onderteken je deze en start het acceptatieproces. We gaan gegevens bij jou opvragen en ervoor zorgen dat de hypotheek zo snel mogelijk rond is.

Stap 6:

Nu is het een kwestie van handtekeningen zetten en de sleutel van de nieuwe woning in ontvangst nemen. Het huis is gekocht en je woondroom is uitgekomen.

Waar kunnen we mee helpen?

Neem contact op